20210319 resultaten

DvD jarig

Het was CB die de app er fijntjes op wees : DvD was dinsdag 16 maart jarig. Na het bericht van Cees stroomden de felicitaties binnen.

Dick’s verjaardag is een mooie gelegenheid om op https://www.delpher.nl/ de krant van 16 maart 1948 op te vragen. Op de voorpagina berichten die duiden op de nasleep van de tweede wereldoorlog, de koude oorlog en (als altijd) de chaos in Italië.

Zeep

DvD is van de Veluwe en van de zeep en dan is het toch weer treffend dat de krant de overbekende Sunlight Zeep bij de advertenties heeft zitten! Speciaal voor GvdH (zie ook verder in deze blog) een advertentie waarin wordt gezegd dat “beter horen mogelijk is”.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-24.png

Wat is Dick eigenlijk voor een man ?

Laten we vooropstellen dat Dick een man is die er niet van houdt op de voorgrond te treden en dat terwijl hij daar alle benodigde kwaliteiten voor heeft. Als bestuursvoorzitter verheft hij zijn stem nooit, hij leidt de vergaderingen strak en doelmatig. Personen die onnodig uitweiden of zaken erbij halen die er niet toe doen worden gelijk de mond gesnoerd maar wel op een manier die sympathiek is. Het mooie is dat Dick zijn bestuurlijke activiteiten out of the box etaleert en dat terwijl hij een grondige opleiding daarvoor nooit gevolgd heeft. Een natuurtalent.

Verder ken ik Dick natuurlijk als voetballer. Recht door zee. Koppen met een ‘klets’, onverzettelijk, altijd fair. Zakelijk gezien ben ik veel jaren klant geweest van Dick en ik heb diverse Saabs van hem betrokken. Altijd tot volle tevredenheid.
Nou heb ik het ooit gewaagd om korting te vragen bij de aanschaf van een gloednieuwe Saab 9000 met lederen bekleding, notenhouten dashboard en een lange lijst met accessoires. Dit alles telde op tot een serieus bedrag.

“Korting ?”, zo vroeg Dick. “U weet dat de importeur mijn bedrijf een hele kleine marge gunt bij de aanschaf van een nieuwe auto ? En weet u ook dat wij de wagen geheel rijklaar aan u leveren en er een flesje wijn als attentie bijgeven? Ziet u ,dit alles in ogenschouw nemend , ruimte voor korting ?? Ik mag blij zijn als ik het einde van de maand haal.

Moordgozer die Dick !

Eindelijk weer 4-tallen

Het was weer even wennen om met meer dan twee personen de baan in te gaan. CB had als verrassing voor elke flight een snackpakket samengesteld bestaande uit mooie wijnen, diverse gedistilleerde drankjes maar ook ice tea. Dit alles aangevuld met een uitstekende worst en nootjes om te knabbelen. Dit werd door iedereen enorm gewaardeerd en dankzij de lentezon en de relaxte sfeer verschenen er ook mooie scores op de borden. Maar liefst 40 stableford punten voor TB : Spring is in the air. Ook FB had bijna zijn korte broek aan met 34 stf !

Uit de Ridder van 7 april 1975 (FB werd op deze dag 24)

In 1975 kreeg ik de Ridder toegezonden naar mijn studentenflat in Rotterdam, alwaar ik met HvL regelmatig -lees dagelijks- afsprak om een borrel te drinken en de problemen in de wereld te bespreken. De heer Van Luxemburg en ondergetekende stonden destijds bekend onder de naam cellofaanstudenten, Dit was afgeleid van het materiaal waarmee onze studieboeken verpakt waren en bleven.

Het was altijd een lichtpuntje in de week om De Ridder in de brievenbus aan te treffen en dan van voor naar achter uit te spellen. Hieronder de bekende cover en de achterzijde (hier niet getoond) was voorzien van alle sponsors waaronder de firma F. Teunissen. Deze firma werd aangeduid als ‘Aannemer van Kultuur Technische Werken”. Iedereen die Frans Teunissen gekend heeft weet dat deze aanduiding schertsend bedoeld was.

WK speelde dat seizoen samen met Han in het 5e elftal met in de goal Han Hendriksen. Volgens de Ridders die ik nog heb uit 1975 is het 5e dat jaar bijna kampioen geworden en was Rijswijk 5 net een puntje beter (ik weet dit laatste niet zeker en ga dat nog na bij WK en HV). De vader van EN (Frans Nieuwenhuis) speelde in het zaterdag elftal en Eppe was nog junior.

Wat ?

Zo las ik al bladerend door de jaargang dat zowel RM als JdJ in dat jaar trouwden en dat GvdH aan zijn oor werd geopereerd. Gert was een vaste waarde in het elftal , hij kon binnensmonds schelden als iemand een verkeerde pass gaf en dat was gewoon komisch om te horen. “Wat een grafpass!”, “Die gozer kan er geen kloten van!”. Na de wedstrijd was hij al die ellende alweer snel vergeten en was hij de goedheid zelve.

Gert’s gehoor was tot de operatie slecht en dat gaf hem de bijnaam “Wat ?”. Jammer dat hij het golfen niet zo leuk vindt want anders was het toch wel fantastisch geweest als hij met ons mee had willen spelen.

Volgende week : geen afzeggingen

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s