20210312 resultaten

Trackman

Golfer DeChambeau sloeg de bal afgelopen weekend over een waterpartij van 340 meter! Om dit enigzins in perspectief te plaatsen onderstaand een projectie van een witte lijn van 340 meter vanaf de eerste afslag richting de vlag op hole 1.

bijna op de Landscheidingsweg !

Deze golfer zou dus een soort van driekwart swing nodig hebben om in één slag op de green van hole 1 te komen (264 meter). Nou blijkt de heer DeChambeau ruim 40 jaar jonger te zijn dan de meeste mensen uit ons groepje en staat hij elke dag in het krachthonk. Dat is natuurlijk heel wat anders dan twee doosjes wijn van Gall & Gall naar de auto brengen en vanuit die workout meer lengte te verwachten bij de afslag. Ach, het zijn allemaal vergelijkingen van niks.

Wat doen de oude meesters vanaf de eerste afslag ?

Het plaatje hierboven geeft een typische situatie na de eerste afslag. Het hier voorgestelde resultaat is zeker geen wet van Meden en Perzen maar het beeld klopt denk ik vrij aardig.

Voor personen die menen dat hun afslagen gemiddeld gesproken toch echt wel veel verder komen dan de in de leganda vermelde meters : meer dan 80 % van de mannen liegen over de lengte en de overige 20 % kan wellicht hoop putten uit de onderstaande publicatie :Op basis van honderden keren “onder de douche staan” met de meeste spekkaas competitors meen ik te kunnen stellen dat wij te vinden zijn in het uiterste rechter bovengedeelte van deze grafiek en wel de ononderbroken groene lijn en dat is logisch want we spelen altijd lang (GROEN). Alleen Han Hendriksen barstte uit de rechterbovenhoek van de grafiek en mag al geruime tijd niet meer meedoen.

Mocht u overigens denken dat uw nieuwe golfschoenen deze zomer op het terras best wel een maatje groter kunnen : De onderzoekers hebben geen bewijs gevonden dat de lengte van het lid in relatie staat tot de afmeting van de voet.

Analyse van de tee shots per persoon

FB : Geen oefenswing en zijn tee shot buigt meestal naar rechts af in de richting van het “Stuurvrouws lievelingsbankje”. Dit zou erop kunnen duiden dat zijn clubhoofd ietsje “openstaat” op het moment van impact maar op onze leeftijd gaan we hier natuurlijk niet verder serieus op in.
Overigens was het Stuurvrouws lievelingsbankje voor mij volslagen onbekend tot het op de deze kaart zichtbaar werd. Het schijnt door iemand aan Google Maps doorgegeven te zijn als -een voor haar speciale- lokatie en dan tekent Google dat (na een controleslag) gewoon op hun kaartmateriaal.

Ik zal eens kijken of het “landje van Stok” en “Chez nous” ook niet op die manier door Google opgenomen kunnen worden. HW kan mij hopelijk aan de preciese coördinaten helpen. Een behoorlijke verrijking van de kaart lijkt mij.

WK : stylist met veel overgave bij de oefenswing. Haalt een behoorlijke afstand en kan dat ook iedere keer herhalen. Ik heb hem zelden een slechte afslag zien produceren.

CB : slaat ver, nee hij slaat heel ver. Hij kan gemakkelijk ook bij Graaf Willem (hoogte Chez Nous) uitkomen , dat ligt aan zijn bui.

HW : rustige oefenswing zonder poespas of pretenties. Consistente resultaten.

JdJ: frozen statue benadering bij de afslag , raakt de bal consequent goed.

Directie : geen oefenswings! (Time is Money) of andere gekkigheid. Beide directieleden slaan zakelijk en recht.

EN: de verplaatste hoeveelheid lucht bij de oefenswings is hoor- en voelbaar, zelfs op enkele meters afstand. Slaat ver, nee hij slaat heel ver en vrijwel altijd recht.

HV: heeft nog te weinig keren op de vrijdagen meegespeeld om betrouwbaar in het plaatje op te kunnen nemen. Hele gedegen en constante speler.

DeLuxembourg

HvL : is niet ingetekend maar de man uit Den Bosch slaat met zijn ijzers verder dan met zijn driver en zeker als hij verkleinwoorden gaat gebruiken. Onlangs speelde ik met hem in Den Bosch en hij had bij hole 18 nog een kleine 180 meter over naar de green. Hij nam zijn stand in en even later zag ik de bal op het dak van het clubhuis landen. De dienstdoende marshall van Burggolf Haverleij beende naar HvL toe en eiste een verklaring! Harry liep overtuigend en met een klein superieur lachje naar de man toe en zei :

“Ik had een S-je moeten nemen , met zo’n P-tje sla ik hem toch weer over de green”.

De marshall keek vol bewondering en vertrok ruggelings en al knipmessend naar het clubhuis. Natuurlijk heb ik ‘s-avonds een bezoek aan Dick gebracht om deze gebeurtenis te bespreken. Dick zette zijn bril iets lager op de neus , keek mij recht aan en zei “dit soort afstanden halen met een P-tje is fenomenaal”. Ik ken nog wat redacteuren van The Guinness Book of Records en die zijn dol op dit soort uitzonderlijke prestaties. Alles in ogenschouw nemend durf ik te stellen dat HvL “DeChambeau avant la lettre” is maar dan zou ik op basis van senioriteit hier toch willen pleiten voor “DeLuxembourg , the senior long hitter from the Netherlands“.

Het spel van vandaag

Opnieuw moesten we met 2-tallen in de baan en ik had vandaag het geluk om met FB te mogen spelen. Dit staat niet alleen garant voor een inspirerende partij met opbouwende kritiek maar ook voor gesprekken met een behoorlijke diepgang. Zo hebben wij o.a. de diverse verkiezingsdebatten besproken. FvD en andere ratten in de poltieke arena kregen ervan langs. Met name 50PLUS was een beetje het lachertje van de dag.

Het spel was ondanks de pittige weersomstandigheden van een goed niveau.

Volgende week : DvD en HV aanwezig, JdJ training in Drenthe. Er zijn weer 3- en 4-tallen mogelijk.

resultaten

Terug in de wekelijkse resultaten : de stf tabel (stableford punten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s