20210219 resultaten

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-25.png

Divina Proportione

Vandaag met EN de baan in en DvD weer in de flight achter mij als dekking in de rug. Als ‘hoofd flight-indeling’ heb ik natuurlijk zo een streepje voor.

Sneeuw weg, zon schijnt. Eppe slaat prachtige ballen , sky high en allemaal ‘on target’. Ik kon op bescheiden afstand best wel aardig meekomen maar het verschil is groot. Er was natuurlijk tijd om ook gesprekken te voeren en Eppe vertelde mij dat hij zijn holes systematisch in een bepaalde verhouding afwerkt.

Een college volgde : de lijn naar de hole verdeel ik visueel in twee stukken en wel zodanig dat de verhouding van de hele lijn tot het lange deel hetzelfde is als de verhouding van het lange deel tot het korte deel, ofwel (a+b) / b = b/a =1,61803… Je weet dat toch nog wel van school Ton, dat is de gulden snede (spreek uit als Fie). Daarna probeer ik om de bal op 90 procent van het korte deel te laten landen. en dat levert in het algemeen een par op of soms bij harde wind een bogey.

Ik stond perplex. Deze benadering van het spel was volkomen nieuw voor mij en ik dacht “dat ga ik ook doen !”. Maar hoe ? Ik besloot om de hulplijn in te zetten en belde naar HvL.

“Zeg Harry weet jij nog wat een ‘gulden snede’ is?”. Deze vraag viel goed in de smaak bij Harry en hij begon onmiddellijk over zijn school- en studietijd en heel even dacht ik dat er een wiskundige uitleg zou volgen. Al snel klonken er echter meisjesnamen en ranzige verkleinwoordjes en werd het gesprek gekanteld in een richting waar ik niet zo geporteerd van ben.

“Oh , die gulden snede !”, lachte hij , u doelt op de goddelijke verhouding ! “Zeker Harry, die bedoel ik ja”. “Helaas Ton, geen idee, je moet het aan de bestuursvoorzitter vragen, dat is een man met een technische achtergrond”.

Bij de “turn” kwam ik Dick tegen en er was voldoende tijd om de gulden snede aan te snijden.

“Eitje” zei Dick, “is er ergens een flipover ? dan teken ik het uit, een plaatje zegt meer dan een praatje”. Eppe had toevallig in zijn auto nog een flipover liggen met een aantal blanco velletjes en stelde die op naast de eerste teebox.

Dick ging staan en tekende de zaak razendsnel op het bord:

Ton, nog een klein detail : laat de bal op 0,9b landen , hoe je de bal aansnijdt speelt voor het eindresultaat zeker een rol maar oefen eerst op de verhoudingen! “Maak je geen zorgen , het gaat best wel lukken pik!”

“Ton, voor onze meeting maandag : Ik zorg voor de TomPoucen, ik maak ze zelf tegenwoordig, hoe meer geld je in kas hebt hoe meer je zelf gaat bakken! Ik stuur je wel een link naar het recept:

Volgende week DvD->Van Dalen Clan

Wijziging detailrapportage tabel gespeelde rondes

In de tabel met gespeelde rondes wordt het aantal slagen nu getoond met de volgende mogelijke kenmerken:

  • cursief en in een grijstint als kleur : de ronde behoort niet tot de set van 20 laatst gespeelde rondes.
  • niet cursief in het zwart : de ronde behoort tot de set van de laatste 20 rondes maar de ronde hoort niet tot de beste 8.
  • niet cursief in het zwart en het vakje is oranje gearceerd : deze ronde telt mee voor de set van beste 8 van de laatste 20.

NB De tabel zal na verloop van tijd worden ‘ingedikt’ om het overzichtelijk te houden. Uiteraard worden de gemiddelden dan nog steeds berekend en getoond over de volledige dataset.

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s