20210121 resultaten

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-15.png

Met Jos Heymans en Steven Bekman heb ik een zogenaamde “Heerendiner app” waarin elke deelnemer dagelijks wordt afgezeken. Steven en Jos ken ik al vanaf de zestiger jaren en we houden middels een jaarlijks “heerendiner” een traditie in stand. In de app gaat het er hard aan toe. Met name taal- en spelfouten worden door Jos met enig sarcasme gecorrigeerd (NB uit onderzoek is gebleken dat het corrigeren van iemands type- taal- en spelfouten als het meest hinderlijke gedrag wordt ervaren). Overigens heeft Jos in zijn bericht ook een typefout staan maar het is natuurlijk veel sterker om daar niets van te zeggen.

Bovenstaande melding van Jos kreeg ik net binnen en die vind ik leuk. Leuk, omdat de uitspraak van de keukenboer waar is. Maar ook leuk omdat de keukenboer waarschijnlijk toch een heel stuk jonger is en zich niet realiseert hoe dit binnen kan komen bij de 70-jarige. Ik ga dadelijk in de app reageren met iets van “echte vakman , die keukenboer”.

Deep cleaning

Op de parkeerplaats sprak ik vanochtend vroeg even met Bert. Bert hoort bij de groep Ruud van Dalen (dit is de groep waar DvD om de week bij aansluit). Bert is een hele aardige kerel die we nu helaas wekelijks zien lijden onder de gevolgen van een vormcrisis. Normaal behoort Bert tot de betere golfers en ik meen dat hij een ega hcp heeft van 14. Bert heeft ‘het’ echter al een tijdje niet meer.

DvD en ik hadden vandaag in onze flight voldoende tijd om allerlei zaken door te nemen, Uiteraard spreken we dan over de gevolgen van de lockdown voor onze operationele planning maar ook over het enorme succes van onze eigen ‘teststraat’. Voor ons personeel hebben wij vooruitlopend op het einde van de pandemie een welkomstgeschenk laten maken. Het betreft een in goud vervaardigde inscriptie met een premium uitstraling en presidentiële inhoud:

“Ask not what Van Diemen en Bunnik can do for you- ask what you can do for Van Diemen and Bunnik”.

Volgens Dick verdient dit kado zich zeker terug bij de beoordelingsgesprekken in december.

En toen kwam het gesprek op Bert en zijn vormcrisis.

“Weet je wat het is Ton”, sprak DvD terwijl hij de bal een kleine 200 meter de fairway opjoeg, “Vorm of schoonheid zo je wilt , is een bijproduct van iets anders. Vorm komt niet sec alleen. Vergelijk het met de manier waarop wij onze onderneming door deze lastige crisis laveren. Dat wij steeds de juiste keuzes maken is een gevolg van onze voortdurende commitments om het beste eruit te halen.

Bert moet zijn mindset veranderen. Niet spelen om “niet te verliezen” maar om te winnen. En natuurlijk vraagt dit hard werken, tell me. Ik zal daar Bert nog eens op aanspreken.

Als ik DvD zo hoor praten dan word ik warm. De grote plassen die voor hole 9 lagen veranderen dan plots in kort gemaaid gras. De cocktails staan ineens klaar bij het merkwaardige bordje “spiraal verplicht” en je hoort het keukenpersoneel bezig met de bereiding van diverse omeletten en uitsmijters. Zo kan het dus ook.

“Nog even Ton”, wat ook nog wel eens wil helpen om de vorm terug te krijgen is de zogenaamde “deep cleaning”. Naast het vervangen van ranzig ondergoed wordt de spuit erop gezet. Alle ellende wordt middels een straalpijp (40 bar) van en uit het lichaam gespoten. Let op : dit is pijnlijk maar is zo reinigend dat de eerstvolgende golfronde toch aan aantal pars en bogeys kan opleveren. Ik hoorde deze week dat ook het Witte Huis zo’n deep cleaning heeft ondergaan.

Dat DvD met 1 slag voorsprong van mij won had ik natuurlijk geregisseerd. Onderweg had hij al aangegeven dat de topman van Alibaba door de Chinese regering hardhandig tot de orde was geroepen en dat hij dat wel begreep. Hij zei het op een manier die voor mij aanleiding was om dat korte putje op hole 18 toch maar te missen.

By the way : JdJ mooie score , heel goed !

Volgende week : DvD->Van Dalen clan. De rest is er.

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s