20210115 resultaten

Rijpvrees

fragment van de publicatie op https://www.basicpublishing.nl/index.php?page=show&id=98187

Vroeger (begin jaren 60) werd de tennisbaan aan de Van Hogenhoucklaan elke winter onder water gezet en de tennisbaan heette (voor de lokale kakkers in het Benoordenhout) vanaf dan de “WW ijsbaan”. Kees en ik hadden voor deze ijsbaan ieder jaar een seizoenkaart. Het klimaat destijds garandeerde voldoende ijsdagen zodat het abonnement er door ons ruimschoots ‘uitgehaald’ kon worden.

Na een voor ons dramatische schaatsstart op een Clingendael-slootje met ‘Friese doorlopers’ (wat een ellende was dat!) kregen mijn broer Kees en ik ,met Sinterklaas, gelukkig ijshockeyschaatsen (Vendex!).
Wij keken in die tijd naar de Olympische spelen waar landen als Tsjecho-Slowakije, Zweden, Canada en de Sovjet-Unie het ijshockey domineerden.

Het was toen ook de koude oorlog en wij waren uiteraard fervent supporter van Canada en genoten van het commentaar van Frans Henrichs. Wel zwart-wit tv maar wij hadden al helemaal niet verwacht dat je zoiets in kleur zou mogen aanschouwen. Snel tevreden toen.

foto van de puck uit 1963

Om “echt” mee te kunnen doen kochten/kregen wij ijshockeysticks en een heuse puck. Zowel Kees als ik konden vrij goed schaatsen en hebben op de WW vele partijen ijshockey gespeeld (op zelf aangelegde wedstrijdvelden met sjaals als doelpalen) tegen -voor ons onbekende- andere jongens en wij voelden ons toen minimaal gelijkwaardig aan de spelers van de Sovjet-Unie. Mooie tijden waren dat met toen nog voorspelbare vorst.

In de app hint FB op een latere start vanwege afgegeven weersverwachtingen

Gebrainwashed door de arreslee tunes in december in de supermarkten en de voorspelde lage temperaturen in de nacht van donderdag op vrijdag werd de suggestie van FB om eventueel later te starten door iedereen in dank aanvaard. We kennen de situatie na nachtvorst : “baan bevroren, wachten op ‘boven nul’ en een fiat om te mogen starten. Een proces dat gemakkelijk 1 of meerdere uren in beslag kan nemen en dat zonder een kopje koffie in de buurt!

Hoe onterecht bleek deze ‘rijpvrees’ . Heel jammer want de doorstroming op de baan bleek nogal stroperig. Te druk (mede door onze 4 flights). Gevolg : lange wachttijden en irritatie. Na binnenkomst zag ik aan het gezicht van EN (dat is voor mij altijd de beste barometer) dat hij had geleden onder het trage tempo. Waarom ging het zo mis vandaag ?

Allereerst was bestuursvoorzitter DvD deze dag verhinderd en dan lijkt het alsof iedereen zijn eigen match mag gaan spelen. De leiding ontbreekt , iedereen mag ineens overal “plaatsen” ,ja zelfs in de cup, putjes van meer dan 5 meter worden “gegeven” en de som van de 18 getalletjes mag ruim naar beneden worden afgerond. Kortom “anarchie” en “chaos”.

Daarnaast hadden we vroeger HvL die ingreep (“die bal lag eerst achter de boom en ik zag heus wel dat je de bal een tikkie naar rechts gaf!”, “waarom houden we dan in godsnaam een score bij van drie cijfers achter de komma ??”).

HvL hield bij afwezigheid van DvD de zaak enigszins bij elkaar maar sinds zijn vertrek naar ‘s-Hertogenbosch is de adjudant van DvD buitenspel gezet. Het gevoel bekroop mij dat de actie van OR-voorzitter FB vandaag een nare afloop zou krijgen. In het donkere gedeelte van de parking zag ik FB een aantal puzzles in ontvangst nemen van een outside agency. FB is niet gek ook hij had door dat de onvermijdelijke aanstaande schorsing zou leiden tot een harde golflockdown in de Tomatenstraat. Zo’n puzzle helpt dan om de tijd door te komen.

Van Diemen ergert zich aan OR voorzitter

Ik heb deze vrijdagavond langdurig met bestuursvoorzitter Van Diemen gesproken. Hij was kennelijk door iemand uit onze groep op de hoogte gesteld van de knullige gang van zaken van vandaag. Net toen ik thuis de op de huid gebakken zeebaars wilde gaan nuttigen ging de telefoon.

Ja , met Van Diemen hier“.

Oei !, ik weet dat Dick alleen zijn achternaam gebruikt als het menens is, “Direct melden bij mij , Statenkwartier ! “Nee, geen zottenpraat of andere onzin , MELDEN !“.

Dick stond mij al op te wachten voor zijn deur aan de Van Bleiswijkstraat in het Statenkwartier. “Wat is dat met die FB ? Waarom vandaag geen normale start om 09.30 uur ?”. “Als directie moeten we de OR serieus nemen maar er zijn grenzen!”.

De directievergadering liep deze avond door tot in de kleine uurtjes en even leek het dat de directie zou gaan aftreden. EN had daarop aangedrongen in separate SMSjes gericht aan beide directieleden met de tekst “It’s gonna be wild , step down now !“.

Na de derde fles Château Margaux begon de directie het allemaal wat luchtiger te benaderen en Dick bevestigde breed lachend aanstaande vrijdag weer van de partij te zijn. Hij sloot af met “Maar er moeten wel koppen rollen. Geef jij het aan FB door ? , of wacht, laat maar zitten , iedereen maakt wel eens een foutje.”

Moordgozer , die Dick.

Volgende week : start om 09:30. Iedereen aanwezig (klein voorbehoud van CB)

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s