20210108 resultaten

Techniek

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-4.png
tee set zoals ‘af fabriek’ geleverd hier afgebeeld zonder de optionele kurk

Bij de afslag van hole 2 (GEEL) sloeg ik mijn tee set in het voor mij gelegen slootje. Deze tee set zou normaal gesproken gezonken zijn , ware het niet dat ik daar een kurk (toevallig had ik er nog eentje thuis liggen, het is allemaal schroefdop geworden) aan had vastgebonden. Deze truc met de kurk heb ik ooit van Frans Oldenburg doorgekregen en ik moet zeggen dit werkt uitstekend.

“Volgens mij heeft Frans Oldenburg ooit met Job van der Wee samengewerkt” zei ik tegen flightgenoot JdJ. “Ja bij Lummus Technology”, zei JdJ, “daar heb ik ook nog gewerkt”. Nou ken ik JdJ al aardig wat jaren maar de koppeling met “technology” kon ik niet direct maken.

Andrea Pirlo

Bij techniek denk je bijvoorbeeld aan Andrea Pirlo die in het Italiaanse elftal en bij Juventus liet zien dat je niet per sé hard hoeft te werken om toch het spel naar je hand te zetten. Nou was deze Andrea Pirlo een zeer begenadigde voetballer met een fabelachtige traptechniek en bovenal een strateeg. (Zo’n prachtig hemelsblauw shirt helpt natuurlijk ook).

Ik weet dat HW spelers van dit kaliber (“The proud boys”) waardeert en dat bij 11-tal besprekingen ook niet onder stoelen of banken stak. “Techniek eerst”, MGWGA.

HW met sarcasme en een blik die geen tegenspraak duldt :
“Wat heb je in godsnaam aan dat trainen met al dat domme geloop en die Steigerungen! “Probeer eerst maar eens om de bal fatsoenlijk naar iemand toe te spelen, begin daar nou maar eens mee.”

Terug naar JdJ en Lummus : JdJ vertelde verder en zei dat hij in zijn prille carrière bij Lummus Technology technische ontwerpen en tekeningen heeft gemaakt met pompen en zeer complexe capaciteitsberekeningen. “Denk hierbij aan de opvoerhoogte en vooral welke netto positieve hoogte aan de zuigzijde vereist is.” Dit laatste gaat vaak fout bij de goedwillende amateur zei JdJ.

“En het betaalde als de brandweer”, zo besloot JdJ. “Tot de oliecrisis, toen stortte het in”.

Zo zie je maar dat die 2-flights gesprekken stimuleren en dat je daarmee nieuwe inzichten krijgt over mensen die je al zo lang kent.

JdJ wist me ook nog te vertellen dat de Tee Set (band uit Delft jaren 60-70) ooit voor de RAI heeft opgetreden. Ma Belle Amie zonder sughero (kurk).

Volgende week : iedereen is er

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s