20201218 resultaten

CAP ROYAL

Natuurlijk is het , vooral in deze kersttijd , bijzonder jammer dat je na afloop van de golfmatch niet gezamenlijk kunt eten rond een versierde tafel met dampende uitsmijters en omeletten. Spekkaas-specialiteiten die met een zekere allure worden geserveerd en daarbij verse melk.

De sfeer schetsend :

FB zoekt in zo’n setting een positie die auditieve problemen zo veel mogelijk neutraliseert. HvL kondigt aan dat deze middag zijn herfstbokje (dit is bier voor de goede orde) op de rand van het bad te vinden zal zijn. DvD die vanuit zijn bestuurlijke ervaring weet dat ietsje boven de bril naar het bedienend personeel turen leidt tot snelle levering van zijn broodje kalfskroket. JdJ beperkt zich tot een tosti en vraagt zich af waarom de puts deze dag niet vielen. “Het is toch niet te geloven!”

EN eet de uitsmijter (3 eieren) met enthousiasme en is inmiddels al weer half bezig met organisatorisch werk voor Graaf Willem.
Intussen komt er een whatsapp van RM binnen met daarbij een foto van een hole van de Edese golfclub. Deze foto is puur bedoeld om aan te geven dat er in Nederland ook mooie en echte golfbanen te vinden zijn.
HW vraagt nogmaals de scorekaarten op en zegt “wat jammer van die 9 op hole 5 want is dat een 6 dan is er niets aan de hand”. CB geeft aan dat zijn boot voor de winter is gestald en dat zijn jaarlijkse trip naar Gut Düneburg helaas niet door kon gaan vanwege het virus.
WK adviseert om bij Gall&Gall een doosje CAP Royal Bordeaux aan te schaffen en dat advies ga ik opvolgen want WK is naast een begiftigd golfspeler ook een wijnkenner.

Eric Bristow

Nee, geen kerstlunch met de groep maar 2-ballen en toegegeven dat is iets minder gezellig dan een 3- of een 4-bal maar het is wel een goede gelegenheid om wat directer met iemand een gesprek te voeren. Ik mocht vandaag met CB de baan in en dat is voor mij een mooie gelegenheid om te zien hoe je een golfbal ook kunt raken. Zie ook hieronder een eerdere ronde dit jaar met JdJ.

Met CB spelen is leuk. Hij is relaxed, zegt dat zijn moeder goed hersteld is van een heupoperatie en geeft af en toe een tip zoals ‘kijk waar je de bal wil laten landen en hou dan rekening met de uitrol richting de hole’.

Een andere tip “splits de totale afstand in 3 stukken en kies per stuk je doelstelling”. Het vervelende van het spelen met CB is dat die gozer zegt wat hij gaat doen en vervolgens doet wat hij zegt. Op een gegeven moment ben je zoiets zat en dan ga je iets anders zoeken om hem op zijn plaats te zetten. Maar wat moet dat dan zijn ?

Bij een boogschiet clinic had ik gezien dat CB ook dat onderdeel behoorlijk goed in de vingers heeft. CB heeft een bovengemiddelde hand-oog coördinatie en laat ik nou net in dat segment een gewaagde opmerking plaatsen: “Cees, vroeger kon ik best wel aardig darten”. Ik woonde toen nog in Scheveningen vlak bij onze bestuursvoorzitter en ik keek zondagavond altijd naar Eric Bristow , de toenmalige dartkampioen. Ik had zelf ook een dartboard en oefende daar veel op en dat ging best goed.

CB : “ik heb ook een tijdje gedart en ben zelfs nog toernooikampioen geweest waarna ik voor de WK amateurs ben geselecteerd en naar Engeland ben afgevaardigd”. Had HvL deze opmerking gemaakt dan had ik gierend op de grond gelegen maar als CB dat zegt dan is dat gewoon waar. Dit alles was in zijn HALO-tijd en dat vergeet ik wel eens : CB is iemand van de sportacademie en dus ook getalenteerd in bijna alle sporten.

Tja , dan is je munitie op en rest er verder niets anders dan :

Prayer Mat Islam GIF - Find & Share on GIPHY

Volgende week en de week daarna kerstreces. Eerstvolgende ronde (met DvD en de dan zeker weer herstelde FB) op 8 januari 2021

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s