20201127 resultaten

HvL weer van de partij

Dat Simone af en toe nog in de Haagse regio moet zijn heeft als prettig neveneffect dat MISTER VAN LUXEMBURG dan weer aansluit bij de spekkaas golfmatch.

Algemene indruk van de competitor HvL

Op zich is de verschijning van HvL wisselend. Ik ken HvL al heel lang en ik meen dat ik in een milliseconde kan waarnemen hoe de vlag ervoor hangt. Dit is waarneembaar door kleine details. Vroeger had je bij de tandarts van die bladen met daarin de opdracht om in twee tekeningen die – op het oog – gelijk waren 7 verschillen waar te nemen en die dan te omcirkelen in de rechts geprojecteerde tekening.

Een dergelijk proces voer ik bij HvL ook uit. Tekening 1 is bijvoorbeeld de vorige keer dat hij kwam opdraven en tekening 2 is dan de dag van vandaag. Vandaag speelde HvL best wel een aardige pot en ik kon dit voor aanvang al zien aan het feit dat hij “uitgeslapen” was. Verder viel op dat zijn gelaatsuitdrukking stond op “zelfvertrouwen” (let wel ! dit is niet hetzelfde als “ik doe mee en het resultaat is niet van belang”).

Verder ondersteunend materiaal kwam later deze middag van bestuursvoorzitter Van Diemen die mij belde met de mededeling dat hem aanvullende info ter ore was gekomen. Ik kon niet goed verstaan uit welke bron hij die informatie had gekregen maar dat is verder niet belangrijk.

Vanochtend tijdens de rit van ‘s-Hertogenbosch naar Wassenaar waren er geen aanmerkingen gemaakt op zijn rijstijl en ,last but not least, er was een nieuwe pot B1-vitaminen beschikbaar om mogelijke gevolgschade van een ondeugende levensstijl te neutraliseren.

Dick vervolgde : een korte stop bij benzinestation “De Lucht” gaf HvL gelegenheid om een ontbijt te bestellen in de vorm van een broodje bal met een fikse lik moutarde en enkele Bifi-worstjes (gelukkig begreep de tankbediende dat HvL “Bifi” bedoelde toen hij “Wifi” bestelde)

Ontbijt Voordeel package “De Lucht”

Ter hoogte van de afslag “Culemborg” floepte de bal gehakt uit het broodje en schoot in het kruis van HvL die de bal nu stevig in zijn handen nam ,er nog even in kneep , en de bal glimlachend naar binnen schoof. Er zijn van die dagen dat niets je uit je humeur kan halen!

HvL kwam binnen met een mooie 89 (nog net leesbaar onder de mosterd).

Meesterlijke kerel ! (en een goede chauffeur weet ik uit ervaring)

Beste 8 laatste 20

Op 1 maart 2021 gaat het nieuwe handicapsysteem in.

De essentie van het nieuwe hcp systeem is dat de hcp wordt berekend over de beste 8 rondes van de laatste 20 qualifying rondes. Er zijn heel wat haken en ogen en mitsen en maren rond de berekening (o.a. de weersinvloeden en de setup van de baan) van de score maar dat hoef je gelukkig allemaal niet te weten. Op de de app golf.nl is je actuele hcp zichtbaar. Hieronder wat zaken die overgenomen zijn van golf.nl

Youtube filmpje over de berekening :

Invloed WHS op onze vrijdag scores

De invloed van het WHS op de spekkaas scores is zeer beperkt. Momenteel wordt het langlopend gemiddelde (strokes over alle rondes) berekend en dat blijft zo. Wel is er sinds een tijdje een aparte tabel opgenomen om het gemiddelde van de beste 8 van de laatste 20 te laten zien. Hieronder de tabel voor de course GROEN (niet iedereen heeft 20 of meer rondes gespeeld maar dat maakt nu even niet uit).

CB heeft bij toepassing van ‘beste 8 laatste 20’ gemiddeld 4,6 slagen minder dan zijn gemiddelde over al zijn geregistreerde rondes op GROEN). Bij TB is zichtbaar dat zijn vorm al een tijdje wat minder is want alle scores na 18-9-2020 zijn 90 of hoger geweest. FB en HW zijn aan elkaar gewaagd.

Volgende week geen afzeggingen

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s