20201120 resultaten

Bloody Friday

Drama op golfbaan Groen-Geel loopt goed af door ingrijpen arts

Deze week zijn wij thuis begonnen met het volgen van het vierde seizoen van The Crown op Netflix. In deze serie wordt een boot opgeblazen voor de kust van County Donegal (Ierland). Op de boot zat Lord Mountbatten (uncle Dickie) en Dickie kwam bij de explosie jammerlijk om het leven. De verantwoordelijkheid voor deze terreurdaad (1972) werd opgeëist door de IRA en was een represaille voor het doden van 14 ongewapende Ierse jongens en mannen door Britse soldaten in de Ierse stad Derry. De dag waarop dat gebeurde staat in Ierland bekend als Bloody Sunday. Wat dat allemaal te maken heeft met het golfen op vrijdag in Wassenaar wordt hierna snel duidelijk.

Hedenochtend kwam WK aanrijden in zijn Mercedes (deze keer zowaar met de koplampen er nog in) en begon zijn buggy uit te klappen. Op de een of andere manier kwam hierbij zijn rechter wijsvinger in het draaimechanisme van de buggy en werd deze vinger ,als in een gehaktmolen, volledig aan gort gedraaid.

De arme Willem gilde het uit van de pijn en leek te bezwijken. Door mijn medische achtergrond voelde ik mij geroepen om in te grijpen. Zonder tijd te verliezen gaf ik de bijna wegzakkende Willem een grote slok 80% Stroh rum en klemde ik een oude theedoek, die ik in mijn achterbak had liggen, tussen de tanden. “Het is zo klaar hoor Willem, blijf vooral rustig”.

“Eerst ga ik je uitleggen welke handelingen ik ga uitvoeren en ik verzeker je dat je score vandaag geen hinder zal ondervinden van deze blessure. Het probleem zit overduidelijk in de vingertop en die ga ik eerst anatomisch weer in orde brengen en behandelen met een extra-cellulaire matrix”.

De ingreep verliep zeer succesvol , niet zonder pijn, maar dat kan helaas niet anders. “Het kan nog wel een beetje nabloeden en wat lekkage geven Willem maar dat zie ik wel vaker bij dit soort buggy vingers”.

Toen ik later in de ochtend Willem bij hole 6 weer tegenkwam leek het even of hij zijn middelvinger naar mij opstak maar al snel bleek alles prima te gaan. Een zeer lage score (WK nestelt zich in de top 3!) en alleen nog een rood plekje op de handschoen. “Dokter, het lijkt wel of mijn vinger nu beter functioneert dan voor het ongeluk”. “Dat had ik al gezien Willem , die oude vingertop was aan een reconstructie toe. Graag gedaan en alles gratis hè”.

Knap gaaf vakwerk. Door de vele liters bloedverlies sprak FB over Bloody Friday en daar kon ik het wel mee eens zijn.

Stroke indexen en klopt dat dan wel ?

Hieronder de wekelijks gepubliceerde tabel met per persoon de holes waar de meeste “pijn” wordt geleden. Hole 5/14 , 2/11 en hole 16 zijn prominent aanwezig. Opvallend is dat je ook de broer van hole 16 namelijk hole 7 zou verwachten maar dat is niet zo.

Volgens de stroke index op de score kaart is hole 5/14 de moeilijkste, gevolgd door hole 2/11 en hole 7/16. Kortom de stroke indexen lijken de juiste waarden te hebben.

Volgende week aub kwartiertje eerder starten voor EN die een beetje haast heeft op Black Friday. Wellicht is ook HvL van de partij. Ja, dat zou mooi zijn !

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s