20201113 resultaten

Vrijdag 13 november

JdJ had vandaag ter gelegenheid van zijn verjaardag een traktatie meegenomen die voorafgaand aan de wedstrijden werd geserveerd. Het betrof hier een tompouce met een wel zeer bekend logo!

Heel origineel en de toch al goede stemming werd al snel kameraadschappelijk en men begon elkaar nu op de schouders te slaan. De dienstdoende marshal werd gevraagd om het virus even te laten voor wat het is en de bestelling op te nemen : 8 korenwijntjes en neem er zelf ook 1. Al met al een vorm van ontsmetting waar de heer Diederik Gommers nog een puntje aan kan zuigen.

Bestuursvoorzitter Van Diemen was gisterenvond getuige van het plaatsen van Schotland voor de EK van 2021 en verkeerde in een euforische stemming. Hij had vandaag zijn doedelzak meegenomen en speelde voortdurend Scotland the Brave.

Towering in gallant fame
Scotland my mountain hame
High may your proud standards, Gloriously wave
Land of my high endeavour
Land of the shining rivers
Land of my heart for ever
Scotland the brave

De krant

Nu zocht ik op de Delpher website (van de Koninklijke Bibliotheek) de krant van 13 november 1949 maar die bleek niet te bestaan want de geboortedag van JdJ was een zondag. Prima, dan maar die van de 14e november.

Van JdJ begreep ik dat het eerste kraambezoek zich aanvankelijk zorgen maakte over zijn lichamelijke gesteldheid. Hij was als baby nogal tenger en lusteloos. Dat dit later helemaal in orde is gekomen blijkt uit onderstaand persbericht.

In de VK van november 1949 veel artikelen over de KVP maar ook bestond de doodstraf nog en Batavia.

Daarnaast zijn de reclames in die tijd geestig. “Via huiskamer en kinderkamer komt U geleidelijk in opklimmend tempo tot moeilijker onderwerpen als zakenleven en theater”. Jaja.

Uitblinkers van vandaag

Als CB een beetje uit de buurt is dan willen wij hem nog wel eens ophemelen. We hebben het dan over zijn golfspel en zijn vermogen om even ‘aan te zetten’ als iemand meent in zijn schaduw te kunnen gaan staan. Al rap snelt hij dan weg naar ijle niveaus waar de meesten van ons naar adem gaan snakken. CB kwam vandaag uit op een hele fraaie 66 !

Coming man

WK was vandaag flightgenoot van CB en leverde een score in van 76 ! Waar gaat dit eindigen voor WK ? Zoals gezegd : CB gaf vandaag even een gasje bij om WK wel bescheiden te laten blijven.

FB acteerde ijzersterk en voerde daarbij met TB ook nog discussies over het onderwijs en het al dan niet daaraan koppelen van religie. Het viel mij op dat ,na verdere navraag, iedereen in onze groep daar hetzelfde over denkt. Zelfs degenen die destijds regelmatig uit de klas werden geplukt om als misdienaar aan de slag te gaan bij een bruiloft (dat leverde geld op) of een begrafenis.

Volgende week : DvD->Ruud van Dalen clan. De rest is aanwezig.

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s