20201030 resultaten

Donderdag 29 oktober

FB zaait paniek in golf minnend Wassenaar

Gisterenavond om 20:33 uur hoorde ik een “pling” op mijn telefoon. Consul FB bleek een Whatsapp bericht te hebben geplaatst. Door het gebruik van korte zinnen is de boodschap van FB direct te begrijpen en dat is fijn.

Keep it simple” klinkt het in de Tomatenstraat, “de jongens snappen het anders toch niet”. Op de een of andere manier kwam de boodschap bij mij ineens nogal arrogant over. Vooral de slotzin “Morgenochtend maar even zien, maar ik vrees…”.

Ik kon dit laatste niet anders uitleggen dan : “Ik wil morgen voor de vorm wel even kijken maar geloof mij het gaat allemaal niet door”. Het gaatje op de afkeuringslijst was door FB al geponst.

Echter , in Nederland is er niets zo veranderlijk als het weer. Speciaal voor FB heb ik de essentie van de spelregels rond de keuring nog maar eens opgezocht in de hoop dat hij dit nu eindelijk eens gaat onthouden (dit laatste zijn de woorden van HW en ik kan me daar wel in vinden evenals desgevraagd collega-directeur DvD en topspeler CB).

1.2. Keuren van golfbanen
De keuring heeft tot doel, onder de heersende weers- en terreinomstandigheden, de
geschiktheid van een golfcourse te bepalen voor het spelen van golfwedstrijden.

Bij de keuring moet rekening worden gehouden met een aantal factoren die van invloed
zijn op de bespeelbaarheid van een terrein, zoals:
• de actuele terreingesteldheid (onderhoudstoestand);
• voorbije, heersende en komende weersomstandigheden;
• het jaargetijde (najaar, winter, voorjaar of zomer);
• het aantal gespeelde en nog te spelen wedstrijden (gebruiksintensiteit).

Vanwege de wisselvalligheid van deze factoren adviseren we met klem een keuring uitsluitend op de dag van de wedstrijd te laten plaatsvinden.

Tot zover de richtlijnen voor terreinkeuring.

Vrijdag 30 oktober

De baan is open, temperatuur 17 graden en droog weer.

Wat onze Whatsapp groep zo chique maakt is dat niemand daar bij FB op terugkomt. Toegegeven , ik doe het nu dan wel in dit stukje maar dat is puur educatief en niet belerend.

Op de parking bleek bestuursvoorzitter DvD echter wel sterk te overwegen om het bestuur van het genootschap van consuls in Nederland te verzoeken om de exameneisen wat aan te scherpen. De doorgaans milde DvD kan als het om kwaliteit gaat harde standpunten innemen. We probeerden nog om Dick op andere gedachten te brengen maar druk gesticulerend begon hij ter onderstreping Schotse gezegden op het asfalt van de parking te gooien.

“There is no point in trying to pacify wild animals by playing music”,”desperate situations call for desperate remedies”.

En let wel : “Ik ben succesvol geworden in de automotive industrie door keihard te werken en de vereiste papieren te halen”. Ik verwacht dan ook dat het vak van consul niet alleen con amore maar bovenal deskundig wordt uitgeoefend. Op het moment dat je iemand als consul aanstelt moet je overtuigd zijn van zijn of haar kwaliteiten. “Voor je het weet vliegt zo iemand de bocht uit”.

Volgende week : DvD -> Van Dale clan ; de rest is er

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s