20201023 resultaten

Gesoigneerd

Rotterdamse Zesdaagse 1968 Links Peter Post Rechts Patrick Sercu

Bij de term “gesoigneerd” moet ik altijd denken aan de zesdaagse. Om de een of andere reden keken wij daar thuis naar en mannen als Peter Post en Patrick Sercu waren ,zoals de commentator dat altijd uitdrukte, “gesoigneerd“. Bij de sur place kreeg je daar een goed beeld van. De kleding zat als gegoten , de benen waren geschoren en in de olie gezet.

De vraag dringt zich op welke speler van onze Friday Golf Day groep het meest gesoigneerd is. Om dit te kunnen beoordelen onderstaand een opname die hedenochtend genomen is door ondergetekende (niet gesoigneerd).

Van links naar rechts JdJ CB HW EN WK en FB

Je moet wel erg kippig zijn om niet te zien dat er op deze foto twee spelers uitspringen qua persoonlijke verzorging. Alvorens de namen te onthullen eerst maar even de nonchalante types.

CB is niet van de verzorging, hij is de beste golfer (behalve vandaag overigens) van onze groep en ik denk dat hij zelfs in zijn blote reet de balletjes neerlegt waar hij wil. HW is bijgelovig en erg trouw aan bepaalde broeken. Hij wil de goede scores die hij daarin behaald heeft niet via een wasmachine wegspoelen.

EN komt uitsluitend om goed te spelen. In welke kleding dat gebeurt is voor hem volstrekt onbelangrijk. FB ziet er gesoigneerd uit maar dan in een light-versie. Hij investeert af en toe in een nieuwe broek of shirt maar een fleece trui uit de jaren 90 is wat hem betreft de vereiste finishing touch.

HvL ontbreekt op de foto maar laten we eerlijk zijn dit maakt voor het hier nu beschreven vraagstuk niet uit. HvL is een man die na het douchen onberispelijk aan de ontbijttafel verschijnt maar al snel daarna verdwijnt de eerste kop koffie in het kruis. HvL heeft in de ochtend tijd nodig om te acclimatiseren. Geen vragen stellen.

Dan houden we er twee over.

2 WK arriveert soms maar net op tijd (“ik heb me verslapen”) en gebruikt de spaarzame tijd in de ochtend om flitsend aan de start te verschijnen.

1 JdJ is voor mij de meest gesoigneerde speler. Hij heeft de kleding aan van de grote tourspelers, de golfuitrusting mocht wat kosten en ook de balletjes waar JdJ mee speelt zitten in het duurdere segment (high end zou Trump zeggen). Vandaag speelde ik met JdJ.

‘Hoe bevallen je de ballen?’. JdJ keek mij aan met een blik van ‘die gozer neemt mij in de maling’. Hij ging er toch serieus op in en verklaarde dat ze rond waren. Kijk , dit zijn onthullingen waar we wat mee kunnen!. ‘En Jos, hoe is die ‘h’ achter de ‘g’ ontstaan?’. Ik doelde hier op de naam Jos de Jongh. Jos glimlachte en liet terloops een gele en een witte bal uit zijn broekspijp vallen. ‘De naam ‘de Jong’ komt al veel te veel voor en zo’n h erachter was goed te betalen’. ‘Onderscheid moet er zijn.’

Zijn er ook beroemde familieleden ? En zo ja heten die dan ook Jos de Jongh ?.

Het werd nu even stil en ik dacht dat ik hem iets te hard had aangepakt. Jos rechtte de rug en merkte fijntjes op dat ‘Jos de Jongh-kanjers’ zelfs in de verste uithoeken van de wereld te vinden zijn.

Voor de gein heb ik een Google search gedaan op “Jos de Jongh Nieuw Zeeland”. Ik dacht daar komt dan niets op terug en dat kan ik dan aan Jos laten zien (met leedvermaak).

Wie schetst mijn verbazing als ik het onderstaande op mijn scherm zie:

Nou Jos, ik stel voor dat we ook zo’n foto en artikeltje maken als jij 100 wordt !

Volgende week : JdJ afwezig , directie voltallig.

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s