20200717 resultaten

Richard 68

Gefeliciteerd Richard, hopelijk binnenkort weer eens een rondje golf. In de krant van 17 juli 1952 onderstaande spotprent die vandaag de dag zeker niet meer zou kunnen :

Lies, Damned Lies and Statistics

Inmiddels hebben we behoorlijk wat rondes geregistreerd en het begint bijna eng te worden hoe dicht spelers steeds tegen hun opgebouwde gemiddelde aanzitten. Donderdag werd via Whatsapp een inschatting geregistreerd en die staat hieronder naast de vandaag behaalde scores:

Er zitten toch wel forse afwijkingen in een aantal scores en dat bewijst misschien gelijk wel de kracht van de boven aangehaalde quote m.b.t. statistieken. Men zegt ook wel “vooral vooruit kijken , van achteruit kijken krijg je pijn in je nek”.

Dvd kleineert hole 5

Vandaag vertrok de directie samen met JdJ in een flight waarin een zeer kameraadschappelijke sfeer heerste, maar waar korte putjes niet zo maar gegeven worden. In diezelfde aangehaalde statistieken blijkt voor mij persoonlijk dat hole 5/14 veel schade oplevert. Extra concentratie probeerde ik op te brengen en de quote van Johan Cruijff speelde door mijn hoofd : “Voordat ik een fout maak , maak ik die fout niet”.

Hoe anders liep het. Mijn tweede slag eindigde bij een dikke boom aan de rechterzijde bij het veld van HGC en ik moest hem terugchippen naar de fairway, hetgeen eenvoudig leek, maar het pakte dramatisch uit. De bal kwam tegen een rustbankje aan en bleef zodanig liggen dat er nog een reparatieslag nodig was. Kortom DIT ZIJN DE FOUTEN DIE HOLE 5 KEER OP KEER TOT EEN HEL MAKEN !

DvD pakt dit in zijn rol als bestuursvoorzitter met wat meer flair aan. Hij beoordeelde de situatie en selecteerde voor zijn tweede slag een houten 5, ging vol overtuiging staan , een prachtige stroke volgde en de bal eindigde op de green van hole 5. Dus in 2 slagen op de green! De put voor birdie was net te kort maar de par volgde natuurlijk.

DvD rochelde nog even naar de vlag alsof hij tegen de hole wilde zeggen “En jij denkt dat je moeilijk bent met je blufferige stroke index 1”. Het succes van DvD gaat voor de komende directievergadering (maandag aanstaande) betekenen dat er saucijzenbroodjes op tafel komen te staan en dat we wellicht een half uurtje eerder dicht gaan.

JdJ speelde een uitstekende partij en ik waag te veronderstellen dat mijn prognose hem behoorlijk had geïmiteerd. Hij speelde zeer geconcentreerd de eerste 9 in 38 slagen ! en in de pauze op de wc leek de straal ineens harder te gaan ,alsof de jeugd weer was teruggewonnen.

Volgende week : afsluiting golfweek dus geen programma. Op 31 juli hervatting programma.

JdJ en TB opteren voor Bentwoud op de 24e juli en CB sluit wellicht ook aan. Deze week via de app maar concreet maken.

resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s