20200612 resultaten

OMT staat uitsmijters oogluikend toe

Onder de fraaie parasols van Kornuit werden er drie uitsmijters geserveerd aan een flight waar ik deze dag deel van uitmaakte , een flight waar ik alleen maar van kan dromen. Tegenover mij zat EN die na een uitstekende ronde van 32 wel toe was aan iets lekkers. Naast mij CB die een sterke 34 wist te noteren. Tja en dan ben je met een score van 41 wel nederig natuurlijk.

Toegegeven , ik had een hele lelijke 7 gemaakt op hole 7 waardoor de score uiteindelijk boven de 40 uitkwam. Mijn afslag op hole 7 belandde net achter de nieuwe aanplant van een boom. CB sprak de wijze woorden “vanaf daar kan je niet voor de green gaan, ik zou hem via een tussenslag naar de green gaan spelen, of je moet je club kapot willen slaan”.

Nou ben ik tamelijk eigenwijs en de route via een tussenslag zag ik als een nodeloze vertraging en ook als een grandioze onderschatting door CB van mijn golfkwaliteiten. Ik liep rustig en zelfverzekerd naar de boom toe. In een ooghoek zag ik dat EN en CB elkaar toevoegden “ja hoor hij gaat het toch proberen, dat wordt lachen”. Als club selecteerde ik een hybride 5 waar een behoorlijke afstand mee kan worden gehaald. Destijds heb ik er veel euro’s voor neergeteld in de hoop dat deze club in staat was om mijn onvermogen op te lossen. Men heeft het in het sales traject bij de golfshop altijd over “vergevingsgezind“, een term die hoop biedt en de prijs degradeert tot een detail.

Een korte schouw van de situatie bij de boom gaf mij voldoende vertrouwen om het erop te wagen. Ik meende de club toch langs de boom te kunnen swingen en aldus voldoende ruimte te hebben om de bal op de green te kunnen laten eindigen. CB zou zijn excuses moeten aanbieden en dat diende dan gelijk als les om dit soort zottenpraat voortaan bij zich te houden. Ik zwaaide de club op en inderdaad raakte ik met de club de bal maar zeer kort daarna ook de boom. De bal eindigde 40 meter zijwaarts in plaats van vooruit op de green. Het siert mijn flightgenoten dat ze niet (hoorbaar) stonden te lachen maar zo’n blunder maak je niet meer goed en dan kom je op een 7 !

Overigens zag ik dat WK (Wilhelmus Karis) op hole 7 eveneens in de problemen was door zijn bal bij de afslag 10 meter naar rechts te slaan in het struikgewas. WK vertrouwde mij nog toe dat JdJ bij hole 8 met de golfregels chicaneerde en eigenlijk via een ‘ruling’ gediskwalificeerd had moeten worden. WK vervolgde : “Ik snap dit soort spelers niet. Op de voorkant van het boekje van de golfregels staat het toch echt duidelijk aangegeven:”

Play the ball as it lies, play the course as you find it, and if you cannot do either, do what is fair. But to do what is fair, you need to know the Rules of Golf.”

JdJ kwam goed weg want WK wilde er verder geen zaak van maken.

OMT bezoekt Veluwe

Bestuursvoorzitter DvD genoot deze week van een welverdiende break op de Veluwe (Otterlo). Dick weet als vertrouwenspersoon binnen het OMT dat er een tweede golf gaat komen. Als voormalig Saab-dealer wil je daar niet aan. Dick wordt nu de rechterhand van Van Dissel en Gommers en hij wordt nadrukkelijk betrokken bij de belangrijkste adviezen aan de regering inzake de vervanging van het wagenpark.

beste speler

Speler van de dag is voor mij EN met de laagste score van 32 en ook nog de meeste stableford punten. Hulde !

Volgende week : voltallige directie weer aanwezig , geen afmeldingen. Mogelijke laatboekers : HV en WK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s