20200207 resultaten

VVP revisited

Toen ik het clubhuis weer binnenkwam na een hele leuke ronde (met geweldig weer) zag ik dat FB niet aan de spekkaas-tafel zat. Meestal is hij wat later vanwege het zorgvuldige opbergen van zijn golftas in de locker maar wat bleek : hij was reeds vertrokken. Ik heb de reden niet gehoord maar wat ik wel hoorde van CB was dat FB bij het putten door de ondergrens was gegaan deze dag.

Natuurlijk herinnert iedereen zich de faux pas van FB bij een wedstrijd tegen VVP 1 in de tachtiger jaren. De wedstrijd tegen Voetbal Vereniging Pancratius werd gespeeld in de regen in het Zuiderpark. Het ging er die dag best fel aan toe en scheidsrechter Boer werd , uit het niets , onheus door FB bejegend vanwege onjuiste beslissingen. Althans dat vond FB , een gymnasiast met een net voorkomen , een onkreukbaar verleden en uitgerust met een een sterk rechtsgevoel. Welnu FB ging deze dag volledig door het lint. Er kwam een waas voor de ogen, stoom kwam uit zijn oren en even leek het erop dat de heer Boer die dag niet meer thuis zou komen. Nog net op tijd kwam FB weer tot bezinning !

Tijdens de latere rechtszaak bij de KNVB werd er door de officier van justitie gevraagd of hij zich schuldig achtte aan de ten laste gelegde feiten waaronder een schoppende beweging richting de heer Boer , intimidatie en bedreiging. FB verklaarde een black-out te hebben gehad en bekende schuld. De rechter was van mening dat FB wel erg laat was met zijn schuldbekentenis en memoreerde dat het slachtoffer sinds het voorval erg slecht slaapt en het werk voorlopig nog niet kan hervatten. Hij kwam tot een (opvallend mild) vonnis van 3 wedstrijden schorsing , onvoorwaardelijk.

Wellicht kwam de VVP-situatie weer terug in FB’s herinnering toen hij de (zoveelste) korte put miste vandaag. Het golfballetje werd uit frustratie een meter of 30 door hem weggeschopt en hij beende geagiteerd weg naar de volgende hole.

Mannen van zo tegen de 70 kunnen verrassend uit de hoek komen zo bleek deze dag maar weer eens.

In mijn eigen flight vandaag sterk spel en een uitstekende sfeer. Heel lang ging ik gelijk op met HvL maar in de laatste holes moest ik hem laten gaan. Hij zwaaide nog heel even en weg was ie. Ik zag nog net een smerig lachje en dat terwijl hij kort daarvoor nog had gezegd dat het allemaal niet zo belangrijk was die score. DvD bleek ondanks wat pech te beschikken over een ijzersterke mentaliteit en maakte de ronde met de kin omhoog af. Hij haalde uit zijn tas nog een mooie Schotse spreuk en gaat deze ingelijste spreuk volgende week aan FB overhandigen:

Volgende week : geen CB (en ook de 3 weken daarna niet) maar wel weer DvD ! en JdJ.

Resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s