20200124 resultaten

Het is maar een spelletje

Lopend naar de 2e teebox gaf HW nog eens aan hoe belangrijk het is om uitslagen en standen bij te houden. Dit geldt voor golf maar eigenlijk voor alles waar een spelelement in zit. Door het bijhouden van standen krijg je een beeld van iemands prestaties. Als je in de resultaten achterblijft en je hebt een zeker fanatisme dan wil je de achterstand inhalen en dat inspireert.

Zo heb ik vroeger , met mijn zeer geliefde broer Kees, eindeloos spelletjes gespeeld variërend van tafeltennis tot darts maar ook stoepbal, knikkeren en tollen (met een zogenaamde ‘beuktol’).

Voetbal was een dagelijkse bezigheid met de jassen als goals en bijna altijd met genoeg jongens uit de straat om een partijtje te spelen. Als er niet genoeg spelers waren dan werd het 1 tegen 1 met een tennisbal als voetbal. Er werd hoe dan ook gevoetbald !

Door de opmerking van HW bij de 2e teebox schoot bij mij het spel TipKick in de prefrontale cortex (zie afbeelding hieronder met de pijl wijzend naar het hersengebied in kwestie).

Eindeloos hebben Kees en ik Tipkick gespeeld (potten thee tijdens de wedstrijd) en natuurlijk werden de standen , net zoals Miel dat kon , naar eigen inzicht aangepast. Het spel zag er uit zoals onderstaande plaatjes (bij mij thuis vandaag gemaakt met de kat op de achtergrond).

Je had per partij slechts 1 speler en een doelman. De speler kon zijn been strekken doordat je op een knopje op het hoofd indrukte waardoor de bal geraakt kon worden en de doelman kon naar links en naar rechts duiken middels een doosje met een drukknop. Dit doosje zou men vandaag de dag waarschijnlijk een ‘goalkeeper controller’ noemen. Helemaal goed , zou Caroline Tensen zeggen.

Aanval van de rode speler op de gele keeper
Drukknopje op hoofd helaas door slijtage afwezig
De keeper van de rode partij staat klaar om in te grijpen

Het spel lijkt te simpel voor woorden maar daar zit ook gelijk de kracht van het spel : eenvoud.

Na veel oefening konden Kees en ik dat balletje enorm hard in de goal schieten ! Ook met Harry Heymans (broer van Jos) heb ik dit heel vaak gespeeld en die had thuis trouwens ook een leuk spel namelijk ijshockey waarbij je de spelers met een magneet onder het speelveld kon voortbewegen.

De standen van Tipkick werden (meestal door de winnaar) genoteerd aan de binnenkant van de doos zodat we bij de eerstvolgende partij weer helemaal bij waren. Onderstaande foto toont de met Caran D’Ache kleurpotloden geschreven standen.

Helaas erg vervaagd maar ik stond voor (ja toch Kees ?)

Moraal van het verhaaltje : standen doen er toe zeker als iemand zegt dat het allemaal niet zo belangrijk is hè HvL ?

Volgende week : afwezig DvD en JdJ

Resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s