20200110 resultaten

Duits

Een aantal mensen van onze golfgroep heeft op het AC Duitse les gehad van de heer Princen. HvL en ik in ieder geval en dat dan ook nog eens op de zaterdagochtend ! Heel onaardig van de roostermaker omdat HvL en ik elke vrijdagavond naar de “Corner” gingen om de tap eens flink open te zetten. De “Corner” was een soort van een aan de kerk “gebouwde soos” waar zowel jongens als meisjes van de Paschalisparochie naar toe kwamen. Hier werd gedanst en al snel was alleen nog het lichtje van de versterker zichtbaar en de opgloeiende sigaar van pater Van der Vlist die tussendoor even poolshoogte kwam nemen.

Terug naar de les Duits : de heer Princen was niet de meest populaire docent maar hij was wel een goede leraar. Op zaterdagochtend zaten wij als een doedelzak in de klas om te luisteren naar een reeks van LP’s met als onderwerp “Die Dreigroschenoper” van Bertolt Brecht. Hoewel HvL normaal gesproken in een klaslokaal na een seconde of 20 wegkachelde weet hij tot op de dag van vandaag dat het op zaterdagen iets was met een “Kanonen song” en “Macky Messer”. Laten we eerlijk zijn dat pleit toch wel voor de kwaliteiten van de docent Duits !

Voor het eindexamen werd het vak Duits echter uitgeloot. Extra pijnlijk omdat wij -nondeju- al die keren “SCHWERE WöRTER” in het hoofd gestampt hadden!

Pfaff

Ontgoocheld raakte ik in 2006 bij een interview op de Duitse tv met de Belgische keeper Jean Marie Pfaff.

Jean Marie had een penalty gestopt en legde in “verduitst Belgisch” alles uit aan de Duitse journalist.

Enkele quotes: “Ik ging naar de hoek und stopte der bal” (als antwoord op de vraag hoe hij de penalty kon stoppen), “Ik hatte gedacht bij halve zeit neem ik een andere hose” (de interviewer vroeg waarom hij ineens een blauwe broek droeg in de tweede helft).

Het tragische voor HvL en mij was dat de Duitse interviewer alles perfect verstond! Al die zaterdagen met Princen waren volstrekt nutteloos geweest. Ik zou haast zeggen “Harry , hol schon mahl den Wagen”.

Dagkoersen

FB en TB vielen zowat achterover toen flightgenoot CB bij de turn de tussenstand bekend maakte : FB en TB 37 en CB 38 !! Kwaliteit komt altijd bovendrijven zei FB en ik kon me daar wel in vinden. CB moet je niet tergen , hij gaf een klein beetje gas bij en wist de tweede 9 in 33 slagen te voltooien tegen FB en TB ieder 39. Back to normal.

De teruggekeerde wintersporter HvL moest nog even wennen aan de groene ondergrond en kwam tot een totaal van 87 (en niet 91 zoals abusievelijk vermeld op de scorekaart). Gastspeler JdJ had een sterke 2e negen en kwam uit op 78 slagen (42/36). Dagwinnaar was EN met een totaal van 70 slagen.

Volgende week : EN afwezig, DvD en HW weer terug.

Resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s