20191129 resultaten

DE GROTE LEUGEN

In onze golfgroep hebben we (2) spelers die kunnen golfen en we hebben mensen die ervan overtuigd zijn dat ze het spel ooit onder de knie zullen krijgen. Het moment waarop dit laatste gaat plaatsvinden is onbepaald. Het kan over een uur zijn maar anders dan toch zeker wel de komende week en héél misschien nog later. Iedereen weet dat dit een leugen is maar het is te pijnlijk om het hardop te zeggen.

Vroeger werd er bij minder harmonieuze huwelijken aantoonbaar overspel geveinsd om dit vervolgens als wettelijke grond aan te voeren om het huwelijk te ontbinden. Dit toneelstukje staat bekend als ‘DE GROTE LEUGEN’. Het verlangen van de in onze groep minder getalenteerde spelers om goede golfers te worden kan ook worden beschouwd als ‘de grote leugen’. Nou wil de ironie dat de golfspelers in kwestie jarenlang naar elkaar overgespeeld hebben. Hier hoeft dus op geen enkele wijze ‘overspel’ geveinsd te worden ! De grote leugen in golfverband heeft dan ook meer te maken met het rotsvaste (maar onterechte) vertrouwen in de ‘eigen capaciteiten’. Dit vertrouwen neemt toe naarmate de leeftijd en het drankgebruik oploopt.

HW BUITENCATEGORIE

Maar …. vandaag 29 november 2019 heeft HW de voor onmogelijk gehouden score van 66 weten neer te zetten. Dit plaatst HW in de buitencategorie (waar CB en EN al jaren vertoeven). De vraag is of dit een incident is. Natuurlijk de baan was GEEL (kort) maar dan nog blijft de prestatie geweldig. Slechts 1 slag achter CB en maar liefst 3 slagen beter dan EN ! HW stelde zelf desgevraagd dat het zo’n dag was waarop alles lukt. Hij is een realist en weet dat het stelselmatig herhalen van dit soort lage scores heel lastig is. We gaan hem volgen !

Gastspeler JdJ behaalde een score van 86. Volgende week is DvD er weer bij. Alle ogen zullen gericht zijn op HW wiens voeten wij allen zullen moeten kussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s