20191122 resultaten

GROEN

Er moest vandaag een hoop gereset worden. In ieder geval werden de scores gereset.

Nog meer breaking news : de non-qualifying rondes (de rondes met wintergreens) zullen voortaan meegeteld worden met de qualifying rondes. Het argument van de architect van dit voorstel (FB) is dat de wintergreens vaak lastig zijn en er niet per sé lager gescoord wordt. Dit voorstel is aangenomen. Alvorens de scores van het golfen van vandaag te tonen eerst even heel wat anders.

Drooglegging treft drankenindustrie

Het idee kwam van Harry. De gedachte om allebei op ma-di-wo-do de fles te laten staan. Een voorafgaande korte inventarisatie leverde op dat er door de heren dagelijks 0,7 liter wijn naar binnen wordt geklokt en dan laten we de bokbiertjes voor nu maar even buiten beschouwing. Te veel en dat moet anders!

Eigenlijk zie ik het afzien van een lekker glas wijn als een nutteloze, zware en onmogelijke taak om te volbrengen, net zoals ik vroeger niet graag deelnam aan de training als daar geen bal bij aan te pas kwam. Maar toch heb ik de trainingen maar zelden gemist en ook dat kwam door het toedoen van Harry.

Trainen na een borrel

In de beginjaren 70 belde Harry wekelijks (vanaf 070-248275) naar Ton (070-241214) om af te spreken voor de gezamenlijke fietstocht naar de training. Het betrof hier trainingen onder leiding van Cor de Jong. Harry en ik hadden de gewoonte om af en toe één of meerdere beendroge sherries te nuttigen vóór de training. Je bent, zo vooraan in de twintig , immers op een leeftijd waarop de onsterfelijkheidsfase is ingetreden. Alles kan , alles mag.

De fietstocht

Harry kwam per rijwiel vanaf de Weissenbruchstraat naar mijn woonadres aan de Van der Aastraat 33. Na de sherry reden wij samen kaarsrecht langs de Haagse Rugbyclub en de manege. Rechtsaf langs de manege en dan verscheen direct aan de linkerhand voetbalvereniging Archipel en iets verder aan de rechterkant Oranjeplein. Zowel tegen Archipel als tegen Oranjeplein hebben we natuurlijk met plezier meerdere malen gespeeld. Hierna linksaf en uiteindelijk langs NLS/Bremah naar Graaf Willem. NLS was een vereniging waar we eigenlijk niets van wisten. Later bleek dat Guus Haak (oud ADO , Feyenoord, Nederlands elftal) en Joop Jochems (ADO en Jong Oranje) daar gespeeld te hebben.

De training begint

Als Cor weer eens zo’n zinloze (dat vonden wij) Coopertest (12 minuten hardlopen) had geprogrammeerd dan sprak Miel (Goblet) direct en luidkeels over een ‘De Kuypertest’. Wij hobbelden met onze sherry nog net genoeg meters (ca 2400) bij elkaar om tot een , voor de Coopertest , aanvaardbare afstand te komen. Alleen Rob , Richard, Gert en Titus konden zo’n onderdeel met gemak (>= 3000 meter) en plezier uitvoeren. Hans was een meester in het afsnijden van hoeken en vroeg zich af wat een dergelijke test in godsnaam zou bijdragen aan zijn scorend vermogen. Hij kon daarbij met zijn hand zo’n wegwerpgebaar maken, net zoals Dick Advocaat dat deed om zijn mening over de VAR te geven.

Hoe nu verder met de drank ?

Het viel me erg mee deze ‘drooglegging’ en ik ga met de heer Van Luxemburg een evaluatie doen. Hierbij zullen alle plussen en minnen worden afgewogen. Voorlopig gaan we vandaag (vrijdag) een stevige borrel inschenken.

Golfresultaten 22 november 2019

HvL behaalde 38 stf ! en zou bij registratie via de app van Golf.nl zijn hcp met 1 slag kunnen verlagen. (Graag doorgeven als je dat doet HvL) Ik heb in ieder geval mijn matige ronde wel geregistreerd en ik ben van plan om veel vaker rondes te registreren (de baan moet dan wel qualifying zijn natuurlijk).

Volgende week : DvD ->team Ruud ; verder geen afzeggingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s