Golf course update

Course GROEN(lang) en Course GEEL (kort)

De baancommissie van Groen-Geel heeft aangekondigd dat de vernieuwde golf courses met onmiddellijke ingang de namen GROEN (lang) en GEEL (kort) dragen en dat de oude benamingen ‘Groen-Geel lang’ en ‘Groen-Geel kort’ niet meer gebruikt worden.

Zich groen en geel ergeren

(bron internet-artikeltje)
Al in de zeventiende eeuw werd deze uitdrukking gebruikt in ‘Mijn ogen zien groen’, in de betekenis van: het duizelt me en daardoor kan ik geen voorwerpen en kleuren meer onderscheiden. In 1612 schreef Bredero: ‘ Hoe swindelt (duizelt) my myn hooft? Myn ooghen sien al groen’. Vanaf 1700 wordt geel aan het spreekwoord toegevoegd, mogelijk vanwege de alliteratie. Werd het aanvankelijk alleen voor een lichamelijke toestand gebruikt, rond 1900 werd er ook een emotionele toestand mee bedoeld: zich groen en geel ergeren. Ook in Friesland kennen ze deze uitdrukking: ‘it waard him grien en blau foar de eagen’. Alleen is geel daar voor blauw verruild.

Tot zover dit artikeltje.

Persoonlijk erger ik mij wekelijks groen en geel aan de optelling van de scores.

Gevolgen voor de administratie

De courses GGL (groen-geel lang) en GGK (groen-geel kort) en alle daarop geregistreerde scores worden in het archief geplaatst. Vanaf vrijdag 22-11-2019 wordt er met een schone lei gestart met scores op GROEN (lang) en GEEL (kort).

Aan het einde van dit kalenderjaar wordt er nog een jaarverslagje gemaakt met vermelding van de winnaars op de ‘oude courses’ en de winnaars op de ‘nieuwe courses’.

Belangrijkste verschillen in de courses en nieuwe pl hcp tabel

Nieuwe playing hcp’s

Out-of-Bounds hole 8

Bij het spelen van GROEN/GEEL 8 is de bal out of bounds zodra hij de grens van de hindernis achter de hole is gepasseerd.

Alhoewel ik daar zelf redelijk ervaren in ben heb ik denk ik CB nodig om te weten hoe het nu zit. Mogen we nu gewoon afslaan als de Nordic wandelaars op het pad lopen ? En is dat pad nu niet meer out-of-bounds (YEAH!) ? Of is de gegeven omschrijving een uitbreiding van de out-of-bounds regel voor hole 8 ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s