20190913 resultaten

Al vroeg waren DvD en TB naar het clubhuis afgereisd om een Schots ontbijt te verorberen bestaande uit o.a. Haggis (mix van long, hart, lever, uitje en cayenne peper). Het is een Schots gebruik om vrijdag de 13e op deze manier aan te pakken, ‘never walk under ladders’ zo voegde DvD eraan toe. Hierna werd ‘Bruin op stal gezet’ en werden Dick en ik beleefd ontvangen bij de eerste tee box want men zag dat men niet met kwajongens te maken had.

Ach nee !

Deze dag zat ik in een flight met EN , FB en HvL. EN is zoals altijd zeer geconcentreerd en heeft een vaste pre-shot-routine. FB is zeer ‘vast’ in zijn spel maar maakt zo onderweg toch ook foutjes (ach wie niet) en HvL zegt dat het allemaal niet zo belangrijk is maar ik zie aan zijn gedrag toch iets anders.

FB heeft de gewoonte om bij een slag , die hij zelf classificeert als een ‘misser’ , hartgrondig te roepen ‘Ach nee !’. Best wel een grappige en nette manier om je teleurstelling kenbaar te maken. Echter bij de korte puts die hij nog wel eens wil verknallen kan het meer krachtige GVD te horen zijn. Hier is dan de echte FB op het toneel verschenen.

“Neem mee”

Het blijft een discussiepunt alles uitholen of alles binnen 1 meter ‘geven’. Zelf vind ik het wel leuk om bij een korte put af en toe met stemverheffing te roepen “Neem mee”, het gebaar is gratis en geeft je een geur van edelmoedigheid. Dit kan zelfs leiden tot een situatie dat men bij wijze van terugbetaling, puts van meer dan 3 meter aan je gaat geven. “Neem mee” klinkt het dan gevolgd door “het zou toch een belediging zijn als je die korte put zou moeten spelen !”.

IJzertje

De geblesseerde HvL heeft vanwege zijn polsblessure besloten om slechts met ijzers te spelen en dit terwijl de houten 1 toch duidelijk staat te branden in zijn tas. Om dit afstands- of (zelfs voor hem) gezichtsverlies te compenseren is het nu zo dat HvL bij hole 4 in het stadium der verkleinwoorden geraakt. “Ik denk dat ik hem met een ijzertje 9 misschien wel over de green sla, ik neem maar een P-tje”.

“Putje”, “parretje”.

Resultaten

CB, EN en HW behaalden deze dag goede resultaten en de rest niet geweldig. Gastspeler JdJ kwam met een 92 terug in het clubhuis.

Volgende week : geen TB en DvD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s