20190816 resultaten

Rommelig

Wellicht dat de nakende clubkampioenschappen meer spelers naar de baan hadden gelokt deze vrijdag. De baan was (te) vol bezet. Kruisende flights en maaikarretjes zorgden voor onrustige situaties en een rommelig geheel waardoor de scores hoger uitvielen dan normaal. Zelf zat ik in een hele gezellige flight met HW en FB. HW begon ijzersterk met 2 parren en 2 bogeys maar vanaf hole 5 ging het bergafwaarts. Uiteindelijk kwam hij toch nog uit op een acceptabele score van 89. FB speelde heel gedegen maar had moeite om de korte puts te verzilveren. Ogenschijnlijk accepteerde hij deze missers en leek hij onverstoorbaar maar de goede waarnemer zag de stoom uit zijn oren komen.

Het pistoletje met worst bleek voor FB gelukkig geen enkel probleem op te leveren. Het broodje werd zonder mosterd zakelijk en zonder gedoe verorberd. “Gelukkig dat er nog iemand op zijn eetpatroon let !” , zo zei hij desgevraagd.

De andere flight met CB en EN had Djos als gastspeler. CB behaalde een mooie score van 71. EN kwam uit op 81 , hoger dan hij gewend is maar wel 2 birdies en het was de eerste ronde na de vakantie dus dan zit je nog in de opbouw.

Volgende match

Deze week heeft HvL de golftraining hervat en hopelijk is hij er volgende week vrijdag weer bij. FB is er niet volgende week vrijdag. DvD is er volgens het schema weer wel.

De cijfers

Er is besloten om de cijfers op dezelfde manier te blijven berekenen. Dus alles blijft bij het oude. De spekkaas-hcp is leuk verzonnen door TB maar dit extra getal maakt de zaken net als deze golfdag alleen maar rommelig en dat idee wordt dus ook geschrapt.

Nieuwe hcp berekening

De door de NGF aangekondigde nieuwe hcp-berekening (beste 8 rondes van de laatste 20) is op zijn vroegst in 2021 van toepassing, dus daar gaan we ons voorlopig niet druk over maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s