20190802 resultaten

Meten is weten

Jammer dat de pols van HvL te veel opspeelde. Na hole 3 stapte hij uit de wedstrijd om daarna voor de gezelligheid de ronde verder mee te lopen. HW was in vorm deze dag met alleen weer Hitchcock scenes op hole 6/15 ! Zo heeft ieder wel een angstgegner (TB op hole 8/17 steevast ‘out of bounds’ en dan liefst 2 keer achter elkaar). Voer voor psychologen zullen we maar zeggen.

HW en TB waren deze dag uitgerust met een zogenaamde ‘range finder’ en wel de Bushnell Phantom GPS range finder. HW had deze van broer RW gekregen voor zijn verjaardag. Toen HW dit apparaat vorige week liet zien was TB gelijk verkocht en vond dat ook hij deze gadget absoluut nodig heeft om zijn scores te verlagen.

Dit handzame apparaat heeft meer dan 30.000 golf courses in zijn geheugen en geeft de afstand in meters tot midden – , voorkant – en achterkant van de green. Dit alles op basis van GPS-plaatsbepaling. Bovendien kan je de lengte van de laatste slag meten. Leuk speelgoed maar het werkt perfect en is daarmee ook functioneel !

Vooruitlopend op de nieuwe hcp-berekening vanaf 2020 is er tijdens de lunch afgesproken om via de app GOLF.NL met enige regelmaat Q-rondes te gaan registreren. Vanaf 2020 wordt de hcp berekend (hoe precies is nog niet bekend) over de beste 8 (stableford) scores van de laatste 20 ronden . Het effect van de nieuwe hcp-berekening zou moeten zijn dat hcp’s universeel worden en beter weergeven hoe iemands recente prestaties zijn. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat er regelmatig Q-rondes worden geregistreerd.

Onderstaand de cijfers voor ‘lang’ met in de linker tabel de stf op basis van de nieuwe 2020-hcp en in de rechter tabel de cijfers over alle rondes (lang). Daaronder staan de actuele hcp’s en de geldende buffer ranges.

NB Nog niet iedereen heeft 20 geregistreerde rondes en daarmee is het beeld nog niet volledig.

Volgende week : HW afwezig. DvD is weer aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s