20190607 resultaten

Zijn we er tóch ingetuind

Nou dat was geen beste dag qua scores. Alleen CB wist zijn normale spelniveau te halen. EN had deze week nog iemand afgedroogd in een matchplay wedstrijd (10-0) maar deze vrijdag leek behekst. We waren ook wel wat in slaap gesukkeld doordat hole 5 een aantal weken kort was. Nu deze weer lang staat en de penalty area (waterhindernis) in het spel is worden de scores hoger en het gebral sterft nu langzaam weg in de verte. Verderop in deze blog staan weer de scores maar eerst nog even aandacht voor de plannen van de EGA om te komen tot één wereldhandicapsysteem. Onderstaande tekst is overgenomen van een persbericht van de NGF.

Één wereldhandicapsysteem. Op 20 februari 2018 is bekend gemaakt dat er per 2020 één World Handicap System zal zijn. De basis van het systeem is dat de handicap van iedere speler zal worden bepaald door het gemiddelde van de beste 8 scores van de laatste 20 scores. De details van het nieuwe systeem volgen in de loop van de komende twee jaar. Spelers zullen net als nu scores invoeren via bijvoorbeeld een app of de zuil op de club. Deze geeft vervolgens aan wat de nieuwe handicap is. Maar op de achtergrond verandert er wel iets: de handicap van spelers wordt vanaf 2020 op een andere manier berekend dan wij nu gewend zijn. 
De precieze formule wordt pas later bekend, nu is alleen bekendgemaakt dat de handicap bepaald wordt door het gemiddelde van de 8 beste scores van de laatste 20 qualifying ronden. Als spelers veel scores inleveren, zakt hun handicap met het nieuwe wereldhandicapsysteem sneller dan met het EGA-systeem. Uiteraard kan de handicap ook sneller omhooggaan als er minder goed gespeeld wordt.
Scores die in 2019 en 2018 ingeleverd worden, zullen in ieder geval mee gaan tellen voor de handicap van een speler per 1 januari 2020. Of scores van voor die tijd ook mee gaan tellen moet nog bepaald worden. Voor de meeste spelers zal de handicap op 1 januari 2020 nauwelijks afwijken van de handicap op 31 december 2019. Maar dit is, zoals gezegd, afhankelijk van het aantal qualifying scores dat een golfer tegen die tijd heeft ingeleverd.

Vooruitlopend op dit vanaf 2020 geldende systeem zal er in de Friday Golf Day database per persoon nu vast berekend worden wat de 8 beste scores zijn van de laatste 20 qualifying rondes. Dit gebeurt per course (dus respectievelijk “kort” en “lang”). Aan het einde van deze blog worden deze cijfers getoond waarbij moet worden aangetekend dat niet iedereen 20 geregistreerde rondes heeft en dat het bijvoorbeeld bij DvD slechts om 4 rondes gaat. 

DvD is goedgekeurd

DvD is vandaag door de keuring gekomen. De meegebrachte urine bleek geen sporen te bevatten van crystal meth of GHB.

Wel trof de dokter resten aan van een mooie Bordeaux uit 2000.

resultaten 20190607

Handicap 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s