20190524 resultaten

Prachtige dag. Dorien vroeg in de ochtend bevallen van zoon Sam Oscar. Onze felicitaties voor Dick en familie !

Klein maar fijn deelnemersveld vandaag met redelijk goed spel en geen gekkigheid.

EN zit in een (kleine) vormcrisis maar wist zich toch te beheersen waardoor de ijzeren 7 ongeschonden uit de strijd tevoorschijn kwam. DvD en TB waren goed ingesmeerd want beiden hebben een Keltische achtergrond en dan is het oppassen geblazen met het zonnetje.

FB en HvL zitten thans in een andere , meer boreale , sociale klasse want zij spelen nog uitsluitend op De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club en zeggen Groen-Geel ontgroeid te zijn. Hoogmoed komt voor de val heren

De vos en de kat- Een fabel van de gebroeders Grimm over hoogmoed

Eens op een keer ontmoette de kat in het bos de heer Vos. En daar ze dacht: “Hij is zo slim, heeft ervaring en heeft wat te zeggen in de wereld,” sprak ze hem vriendelijk toe. “Goedendag, lieve heer Vos, en hoe gaat het en hoe staat het? Hoe maakt u het in deze dure tijd?”

De vos, hoogmoedig, bekeek de kat van top tot teen en wist geruime tijd niet of hij eigenlijk wel antwoord zou geven. Eindelijk zei hij: “Jij armzalige snorrenwasser, jij bontgevlekte zot, jij hongerlijder en muizenjager, wat bezielt je? Durf je te vragen hoe ik het maak? Wat heb je eigenlijk geleerd? Hoeveel kunsten ken je?” – “Ik kan er maar één,” antwoordde de poes bescheiden. “Wat is dat dan voor een kunst?” vroeg de vos. “Als de honden achter me aanzitten, dan kan ik een boom in en mezelf redden.” – “Is dat alles?” zei de vos, “ik ben honderd kunsten meester en ik heb bovendien nog een zak vol listen. Ik heb met je te doen; kom maar mee, ik zal je eens leren, hoe je de honden ontloopt.”

Daar kwam een jager aan met vier honden. De kat sprong behendig in een boom, tot in ’t topje, waar takken en bladeren haar geheel verborgen. “Doe de zak om, doe de zak om!” riep de kat nog, maar de honden hadden de vos al gegrepen en beten zich vast. “Zeg eens Vos!” riep de kat, “nu blijf je met je honderd kunsten steken. Als je de boom in had gekund zoals ik, dan was het niet om je leven gegaan!”

Volgende week 31 mei 2019 : aanwezig CB , EN , HW en TB.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s