berekeningen en Stableford : fake news?

Lang , kort : wijziging berekening gemiddelde score

6naar7

Na informeel overleg (lopend tussen hole 6 en hole 7; zie bovenstaande drone opname) is besloten om uit oogpunt van zuiverheid en transparantie de berekening van de gemiddelde score separaat te calculeren voor ‘baan kort’ en voor ‘baan lang’. Dit zal per direct en met terugwerkende kracht worden ingevoerd. Tot nog toe werden kort en lang samengevoegd waarbij de score op ‘kort’ voor iedereen werd verhoogd met 4 slagen. Er is sinds de start van de registratie (24 augustus 2018) slechts 1 keer ‘kort’ gespeeld :

kort

Voorbeeld : voor de berekening van de gemiddelde score werd voor FB 100 meegeteld (ik bedoel er niks mee hoor Frans 🙂 en bij HW 81 (nog steeds een lekkere score) en maar 1 klein rotslagje achter EN !

De gevolgen van de nieuwe methode voor de berekening van de gemiddelde score voor ‘baan=lang’ (course GGL) zijn :

effecten_herberekening

Al met al een godsgeschenk voor FB , EN en HvL en een stevige tik voor HW en TB. CB zit hier neutraal in.

STF (stableford)

In de berekening is nu ook het gemiddeld aantal behaalde Stableford punten (kolom gem stf) opgenomen. De berekening van de STF is gebaseerd op de door u op 26 oktober 2018 tijdens de lunch mondeling gecommuniceerde Hcp. Mocht ik een onjuiste hcp hebben verstaan (dat kan makkelijk met zo’n omelet spekkaas) dan graag een seintje.

stf

Onderstaande tabel geeft de ‘buffer’ aan en er is wel enigszins af te leiden of je grosso modo op, onder of boven je hcp presteert, en dat is mijn mening en geen fake news.

hcp_buffer

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMDY5NzQ0ZGItMzEyZS00ZmY3LWEwYzAtZjFlMGFiNjA4YTliIiwidCI6IjZiNDExZjU5LTdkMmItNDg1NS1hMjVhLTNmMTczN2FlMzUzMCIsImMiOjh9

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s